Referens Op. Dagsverke

Operation Dagsverke

Operation Dagsverke är en insamlings- och informationskampanj som har anordnats i svenska skolor sedan 1960-talet. Under insamlingen arbetar eleverna under en dag, de gör med andra ord ett dagsverke. Pengarna de tjänar ger fler barn i Nepal möjlighet att gå i skolan.

Insamlingsbössor

Att samla in pengar med insamlingsbössor passar Operation dagsverke bra då det är många olika aktiviteter som görs under en dag, av många olika personer på många olika platser. Eftersom det är ett väldigt stort antal ungdomar som är ute och gör dagsverke valde de denna gång att prova eventbössan. Det är en väldigt kostnadseffektivbössa, inte bara styckkostnaden blir låg utan även distributionskostnaden.

Eventbössan fick en etikett på burk och en på locket samt försågs med special-etikett utförd i ett material som används för säkerhetsetiketter.

Trycksaker

Trycksakerna skapades utifrån den färdiga grafiska profilen som underlag och bipackades vid distribution.

Webtjänst

Till Operation Dagsverke skapade vi en landningssida där vi tog emot beställningar och frågor kring insamling med bössor. Denna sida byggdes snabbt och kostnadseffektivt i verktyget Adobe Business Catalyst. Beställningarna fakturerades.

Distribution

I Business Catalyst, verktyget som tog hand om beställningarna, skapades distributions- och packlistor som vi använde för faktura, paketering samt vid distribution.

Vi bistod med:

  • Insamlingsbössor
  • Trycksaker
  • Webtjänster
  • Pack och Plock
  • Distribution